2015. nov 18.

Lükiai út (Lycian way, Likya yolu) 11.Nap

írta: Zarándok Kaland
Lükiai út (Lycian way, Likya yolu) 11.Nap

Hajókirándulás Kekova az elsüllyedt város és Simena vára, Ücagiz – Demre 20 km Szint: 350 m fel, 350 m le

Hajókirándulással indult a nap, már reggel 9-kor egy francia házaspárral együtt úton voltunk Kekova, az elsüllyedt város és Simena várának irányába.

A vár és az onnan nyíló panoráma parádés, az egész úton legjobban várt elsüllyedt város pedig hatalmas csalódás. Nagyobb a füstje, mint a lángja, valójában semmit nem lehet látni, sikerült túlzottan is elsüllyednie.

Még Simena vára alatt teszteltük Matze mobiltelefonjának extra fényképfunkcióit, nagyon jól szórakoztunk a francia házaspárra várva.

Már dél is elmúlt, amikor elindultunk Demre felé. Andriake városa előtt, a camping irányába fordulva értük el a Lükiai Út egyik legemblematikusabb és leggyakrabban fényképezett helyét, az andiriake-i hídat. A még  mindig stabil, de ránézésre valójában ijesztő hídon történő átkelés kalandos, de a körülményekhez képest meglepően biztonságos volt.

A camping után aszfaltút, mellette sok útszéli kis élelmiszerbolt hideg sörrel, jó áron. Demre belvárosába érkezve azt hittük nagyon megütött minket a malátalé, de a fényképeket visszanézve nem a szemünk káprázott. Körforgalom peremén ezer éves szarkofág…. nem mindennapi látvány, az biztos!

 

Szólj hozzá

zarándok gyalogtúra gyaloglás zarándokút Demre Lükiai út Lycian way Likya yolu Ücagiz Kekova