2015. dec 07.

El Camino - Camino de Santiago (Szent Jakab útja) 2.Nap

írta: Zarándok Kaland
El Camino - Camino de Santiago (Szent Jakab útja) 2.Nap

Roncesvalles – Zubiri 22 km

A képek tanúsága szerint jó hír, hogy már csak 790 km van hátra a santiagói katedrálisig, megtanultam vízen járni és van egy sztárfotóm Gucci kutyával!

Nina olyan fehér, hogy Hófehérke is megirigyelhetné, totál halálsápadt, de Mathias szerint még van néhány napja..... Valószínűleg a mai nap volt a leghidegebb rengeteg hóval az elején, egyedül nekem van kesztyűm, nagy kincs! Szép volt a mai laza 22 km, sokszor az erdei út rendezett betonútba megy át, de nem tesz jót a térdeknek, ráadásul nagyon csúszik. Gerendian után gyönyörű szűk ösvényen haladtunk bükkfák és galagonyabokrok mellett egészen Zubiri-ig.

Mivel elindulásom előtt 3 órával (kb. hajnali 1-kor) vettem egy repülőjegyet április 9.-re Santiagóból Barcelonába, már semmi okom változtatni az április 10.-i Barcelona-Bp fix repjegyemen. 60 napos ciklust figyelembe véve ezen a napon volt a legolcsóbb a jegy, azt hiszem ezt hívjak Isteni gondviselésnek... Tehát sietnem egyáltalán nem kell, az útikönyvem ajánlása alapján 31 nap alatt érek Santiagóba és 35 nap alatt Muxiába, amihez apróbb változtatásokkal szeretnék is igazodni. A szállás nagyon korrekt ma, hatágyas hálótermek vannak. Probléma csak annyi, hogy egy szobába kerültünk egy totál ketyós kb. 60-as német nővel, aki állítólag vallási alapon utazik, de mégis be nem áll a szája és mindenkit folyamatosan molesztál. Én megtanultam az elfogadást, de itt van a szobában Jochen is, egy 2 méteres agyontetovált, orrpiercinges, fülkarikás hihetelenül hard-core fejű csávó, aki elmondása szerint Európa egyik legnagyobb horrorfilm gyűjteményével rendelkezik, illetve szakmáját tekintve műtős segéd és végbéltükrözéses beavatkozásokra specializálódott. Idilli a párosítás, remélem nem fog tettlegességig fajulni a történet....

 

Szólj hozzá

zarándok gyalogtúra gyaloglás zarándokút El Camino Camino de Santiago Szent Jakab útja Roncesvalles Zubiri