2015. dec 11.

El Camino - Camino de Santiago ( Szent Jakab útja) 7.Nap

írta: Zarándok Kaland
El Camino - Camino de Santiago ( Szent Jakab útja) 7.Nap

Torres del Rio- Logrono 21 km

Könnyed 21 km a holnapi legnagyobb próbatétel előtt, ami több mint 36 km lesz Azofra-ig. Eléggé semmitmondó szakasz, azon kívül, hogy Viana egy gyönyörű város történelmi belvárossal.

Egy nagyon hangulatos és árnyékos, nemrég telepített cserjésben ebédeltünk Mathias-szal, ahonnan ő visszafordult, mert egy padon hagyta a napszemüvegét egészségügyi szünetünk alkalmával. Így egyedül mentem Logrono-ig.

Logrono előtt Maria asszony várja a zarándokokat egy speciális pecséttel és néhány kedves szóval. Édesanyja, Dona Felisa évtizedeken keresztül pecsételte a zarándok igazolványokat, és vált a Camino kultikus figurájává. Maria 12 éve vette át a küldetést, és akárcsak az édesanyja, annak szenteli az életét, hogy örömet szerezzen a zarándokoknak. Vettem nála egy Caminos kitűzőt, jó sok borravalót adva, ennél hitelesebb helyen úgysem vásárolhatnék. Ha minden zarándoktársam venne valamit, talán még rentábilis is lenne az üzlet. Már Logronoban egy speciális lábfrissítő várja a zarándokokat, természetesen jéghideg vize ellenére kipróbáltam ;-)

Szólj hozzá

zarándok gyalogtúra gyaloglás zarándokút El Camino Camino de Santiago Szent Jakab útja Torres del Rio Logrono