2015. dec 17.

Felfedezésre váró misztikus erdők

írta: Zarándok Kaland
Felfedezésre váró misztikus erdők

Elképzelted már, hogy hol forgatták a Gyűrűk Ura és az Avatar filmeket? Sötét, titokzatos és kísértetiesen gyönyörű helyek, ahová könnyű odaképzelni a földöntúli lényeket és a hátborzongató karaktereket.
Jöjjenek hát a világ legfélelmetesebb, de egyben leginspirálóbb, bárki számára felfedezhető erdői.
 

 

Rata erdő, Új-Zéland 

Ebben az erdőben a fás szárú növények különleges jellemzője, hogy görcsök vannak a törzsein és az ágain. Az erdő Enderby szigetén található, Új-Zéland egyik legdélebbi részén. Ha ide keveredsz, ne várj arra, hogy a fák beszélni kezdenek… 

 

 

Esőerdő, Olympic National Park, Washington, USA
Az Olympic-félszigeten található Olympic-hegység legmagasabb pontja a Mt. Olympus 2 428 méteres magasságával. A félszigeten található az Olympic Nemzeti Park benne a képen látható különleges esőerdővel, ami a Világörökség része.

 

Tsingy de Bemaraha erdő, Madagaszkár
A lélegzetelállító sziklatüskéket gyönyörű egyenes lombok színesítik. Sok világutazó bakancs listáján áll előkelő helyen ez a különleges erdő.

 

Goblin erdő, Új-Zéland
A Goblin nevű rengeteg a kis zöld, koboldszerű lényekről kapta a nevét, amik leggyakrabban a kelta mitológiában jelentek meg. A sok esőnek és a magas páratartalomnak köszönhetően a fákat a gyökerüktől az utolsó águkig moha fedi. Ezen a helyen tényleg 10 percenként teszed fel a kérdést: Hol van Frodó?

 

Hajlott erdő, Lengyelország
A Nowe Czarnowo település mellett található erdőségekben vannak ezek a különleges formájú fatörzsek. A mai napig rejtély, hogy a fák törzse miért áll félkörben. A helybeliek szerint ezeket a növényeket még az 1930-as évek elején telepítették az erdőbe egyenes állapotban. Azt viszont továbbra is misztikus homály fedi, hogy mi okozhatta a görbületet.

 

Bükkerdő, Gorbeia Natural Park, Spanyolország
A mohával beterített bükkfák csodája a Gorbeia hegység lábánál található majdnem 1.500 méter magasságban.

 

Őszi erdő, Németország
A Baden-Württenberg tartományban található területen a beszűrődő napsugarakon keresztül varázslatos megvilágításba kerülnek az erdő színei, különösen az őszi évszakban. Semmi mást nem kell tennünk, csak leülni és csodálkozni…

 

Páfrány erdő, Volcanoes National Park, Hawaii
Az 1348 km²-es Hawaii Vulkánok Nemzeti Parkot Hawaii szigetének délkeleti részén alapították. A Mauna Loa ma a Föld egyik legaktívabb vulkánja, átlagosan 3 és fél évenként tör ki. Hawaii szigete nem csak a vulkánok miatt kivételes, hanem klímája is egyedülálló. A trópusi klíma a passzátszeleknek köszönhető, amelyek sok esőt hoznak a vulkánok északi és keleti oldalaira.

 

Vörösfenyő erdő, Del Norte State Park, California, USA
A park a Redwood Nemzeti Park egyik része a 3 közül. A földterület fele a parti vörösfenyők őserdeje valamint az igencsak vad Csendes –óceáni partvidéket. A parkot 2002-ben jelentősen bővítették, jelenleg 12.651 hektáron helyezkedik el.

 

Antik erdő, Anglia
A Sussex tartományban található erdőben majdnem 2000 éves fák tucatjai sorakoznak. Régebben a Brit Légierő hadgyakorlatainak a helyszíne volt.

 

Szólj hozzá

zarándok gyalogtúra gyaloglás zarándokút Rata forest Gorbeia National park Tsingy de Bemaraha forest Redwood forest rainforest Olympic National Park Volcanoes National Park forest Goblin forest Crooked forest Brocéliande forest Baden-Wuerttemberg forest Ancient yew tree forest