2015. dec 19.

El Camino - Camino de Santiago (Szent Jakab útja) 11.Nap

írta: Zarándok Kaland
El Camino - Camino de Santiago (Szent Jakab útja) 11.Nap

Villafranca Montes de Oca – Burgos 41 km

Délután 6 után értünk Burgosba, 2 szakaszt teljesítve egy napon. Nem tudtunk egyszerűen megállni, annyira vittek a lábaink :-) Több, mint 41 km-t mentünk, ismét erdei utakon. Nagyszerű érzés volt újra fákat látni és kijelölt túrista utakon haladni. Végre ismét volt "fotósom" Mathias személyében, rengeteg képet készítettünk. Komoly emelkedőkkel kezdtünk a Montes de Oca-ba (Liba- hegyekben), az emelkedők végén pompás körpanorámával. Érintettük az 1936-os polgárháborúban lelőtt köztársaságiak emlékművét is. A Matagranda-fennsík után lelket öntöttünk Csoi-ba, a koreai állatorvosba, a köves, nehéz terepen kifordult a bokája és vissza akart fordulni Atapuerca-ba.

Sajnálom, hogy Atapuerca-ban nem nézhettük meg a 800.000 éves csontmaradványokat, amik a világ legjelentősebb régészeti ásatásai közé tartoznak, de csak Húsvét után nyitnak. Meggyőztük, hogy Cardanuela közelebb van, de annyira jól eldumáltunk és olyan jól érezte magát velünk, hogy 3 km után úgy döntött, jön még velünk további 12 km-t Burgosig. A jó kedv gyógyító ereje...

Az utolsó 10 km már nekünk is egy kicsit önkívületi, de önfeledten vidám állapotban telt, ez tükröződik a képeken is. Ma jól megérdemelt városnézés Burgosban.

Szólj hozzá

zarándok gyalogtúra gyaloglás zarándokút El Camino Burgos Camino de Santiago Szent Jakab útja Villafranca Montes de Oca