2015. dec 30.

El Camino - Camino de Santiago (Szent Jakab útja) 14.Nap

írta: Zarándok Kaland
El Camino - Camino de Santiago (Szent Jakab útja) 14.Nap

Castrojeriz - Boadilla del Camino 20 km

A kastélytól visszatérve reggel ismét összefutottam Mauval (Hospital del Alma) és jót beszélgettünk a Camino értelméről és lényegéről. Hatalmas kisugárzással rendelkező ember, aki lelki síkon valahol nagyon messze jár az átlagemberhez képest.


Ismét a végeláthatatlan gabonamezők... A mai, lazább 20 km-s szakasz közepén, egy emelkedő tetején értem utol Csoit. Hatalmas szélben haladtunk. Az első pihenőnél lekváros kekszet ettünk, én szállítottam a kekszet ő pedig a baracklekvárt. Körbe kellett rakni a lekváros üveget kövekkel, különben lefújta volna az asztalról. Miután útnak eredtünk, beért minket a Gaya, Julio páros, immáron négyesben gyalogoltunk. Nem sokkal ezután találkoztunk egy olasz fickóval, aki ellentétesen haladva szembe jött velünk. Végigjárta a Caminót, teljesen lement Faroig (Portugália közepe). Mivel teljesen elfogyott a pénze, jobb megoldás híján gyalog megy vissza Rómába!?! Pedig Róma nem a szomszédban van...! Gyanítom, nem időre kell hazaérnie...


Azért tanulságos a digó esete, mert a problémákat meg kell (tudni) oldani, nem nyavalyogni kellene és sokszor sajnos a legegyszerűbb megoldás már nem is jut az ember eszébe. Kifordult sarkából a világ, túlzottan hozzászoktunk a kényelmes és bonyolult verziókhoz a megoldások és úgy általában az élet minden területén.

Szólj hozzá

zarándok gyalogtúra gyaloglás zarándokút El Camino Camino de Santiago Szent Jakab útja Castrojeriz Boadilla del Camino