2016. jan 14.

El Camino - Camino de Santiago (Szent Jakab útja) 25.Nap

írta: Zarándok Kaland
El Camino - Camino de Santiago (Szent Jakab útja) 25.Nap

Molinaseca- Villafranca del Bierzo 31 km

Napsütés és sok km szőlőhegyek és erdők mentén. Ma igazán sokat mentem, de a szép idő és a sok hosszan elnyúló falu miatt nem volt megterhelő. Cacabelos előtt egy jéghideg hegyi patakba lógattam a lábamat, fájdalomcsillapító hatása 1 órán keresztül tartott. Ezt a műveletet szívesen ismételném minden nap.

Még arra is volt energiám, hogy Pieros után a könyv által ajánlott 2 km-rel hosszabb alternatív útvonalat válasszam, de a látvány mindenért kárpótolt. Nem akármilyen dombos szőlőhegyek tették fel az i-re a pontot, csodás látvány volt a jutalmam.


Az Ave Fenix Albergue-ben szálltam meg, amely az egyik legrégebbi a Camino mellett és kultikus helynek számít. Kérésemre kaptam jéghideg lábfürdőt sóval és ecettel. Mindenki befizetett a közös vacsorára, ami a tulaj köszöntőjével indult, igazán családias hangulatot teremtett. Holnap ismét fel a hegyekbe, állitólag megint romlik az időjárás.

Ha érdekelnek a gyalogos zarándok utak és a hátizsákos kalandtúrák, akkor tekintsd meg a túranaptáramat.

 

Szólj hozzá

zarándok gyalogtúra gyaloglás zarándokút El Camino Camino de Santiago Szent Jakab útja Molinaseca Villafranca del Bierzo