2016. jan 20.

El Camino - Camino de Santiago (Szent Jakab útja) 31.Nap

írta: Zarándok Kaland
El Camino - Camino de Santiago (Szent Jakab útja) 31.Nap

Melide- Pedrouzo 33 km

Nem tudtuk tovább elkerülni a sorsunkat, egész nap esett az eső. De összességében még így is nagyon szerencsések vagyunk, semmi okunk nem lehet panaszra az időjárást illetően.
Az első szakaszt Arneval mentem, aki egy tallini munkaerő kölcsönző cég tulajdonosa. Sajnos az a tapasztalatom, hogy ha valamelyik fél nem beszéli legalább a közös nyelvet közel anyanyelvi szinten, nehezen tud kialakulni mélyen szántó beszélgetés.


Ismét felbukkant a kolumbiai haverunk, akit a Cebreiro hágó után láttunk utoljára. Farmerban és egy iszonyatosan félretaposott sportcipőben járja az útját, de térdig érő hóban nem ez volt a legideálisabb kombo. A mai egész napos esőzésben sem cifrázta nagyon a dolgot, 2-3 kilométerenként gólyaállásban szünetet tartva vette le és öntötte ki a cipőjéből a vizet, aztán lábcsere.....


Eléggé felejthető ebéd Salceda- ban, hihetetlen miket nem tudnak beledobálni ezek a spanyolok a leveseikbe (ma disznófül darabokat találtam a bablevesben...). De a desszert mennyei volt, még mindig itt van a számban az íze!
A táj szinte ugyanaz mint tegnap, legfőbb különbség, hogy ma eukaliptusz erdőkön is keresztül haladtunk.
Holnap nagy napra készülünk, csak 21 km van betervezve...

 

Ha érdekelnek a gyalogos zarándok utak és a hátizsákos kalandtúrák, akkor tekintsd meg a túranaptáramat.

 

Szólj hozzá

zarándok gyalogtúra gyaloglás zarándokút El Camino Camino de Santiago Szent Jakab útja Melide Pedrouzo