2016. ápr 19.

Nimfák nyomában,Korfu ösvényein (Corfu Trail) 8.Nap

írta: Zarándok Kaland
Nimfák nyomában,Korfu ösvényein (Corfu Trail) 8.Nap

Achilleon, Sissi kastély és Kanoni városrész, Kerkyra

Korfutól délre, Benitsestől 5 km-re található Gastouri falu közelében az Achilleon palota. Helyi autóbusz járattal indultam a kastélyhoz, ami menetrendje szerint Gastouri faluba érkezés előtt hatalmas kitérőt tesz a hegyekben. Sok olyan helységet láttam közlekedési táblákon feltüntetve, amiken áthaladtam az utóbbi napokban, legalább jó volt így felidézni az elmúlt egy hét eseményeit.

A palotát az 1870-es években Erzsébet királyné emeltette, állítólag azért, hogy ide menekülhessen a bécsi udvar szorításából és szeretett anyósa, Zsófia főhercegnő elöl. Korfu úgy került az érdeklődése középpontjába, hogy nagy Homérosz-rajongóként végigjárta az Odüsszeia helyszíneit. Az Odüsszeia utolsó helyszíne, ahol Odüsszeusz találkozik Nauszikával, a phaiákok szigete Korfu. A Korfuiak címerében szerepel is a phaiákok hajója, és ők magukat e néptől eredeztetik. A palotát kedvenc hőséről Achilleusról nevezi el. A palota alsó szintjein ma egy emlékkiállítás van berendezve Sissinek és II. Vilmosnak, melyekben korabeli tárgyak és bútorok segítségével mutatják be nekünk, a császári udvarban lakók mindennapi életét. Teremről teremre haladva sok szép tárgyat csodálhatunk meg, majd a palota oldalsó kapuján át jutunk ki a szabadba.

Az épület után érdemes végigsétálni a palota híres kertjében, ahol olyan híres szobrokat is láthatunk, mint a győztes Achilleus monumentális szobra, vagy a múzsák oszlopcsarnoka. Mindeközben hatalmas pálmafák és csodálatos virágok vesznek körbe.
Sissi kifejezetten szerette Korfut, elsősorban a kitűnő klímája és a jó levegő miatt, az 1890-es év nyarát teljes egészében itt töltötte.

 

Ha érdekelnek a gyalogos zarándok utak és a hátizsákos kalandtúrák, akkor tekintsd meg a túranaptáramat.

Szólj hozzá

zarándok gyalogtúra gyaloglás Korfu Sissi Corfu Trail élmény- és panorámatúra Achilleon Kerkyra