2017. jún 06.

KOLOMBUSZ NYOMÁBAN, LA GOMERA 8. NAP

írta: Zarándok Kaland
KOLOMBUSZ NYOMÁBAN, LA GOMERA 8. NAP

Valle Gran Rey - Chipude - Pires 11 km

Örökre hálás leszek Manfrednak, hogy elkísért előző este erre az eseményre és sokat mesélve bemutatta a kisvárost. A frankfurti sámán az új druidizmus jeles képviselője. 
A sámán a szellemvilággal áll kapcsolatban, közvetít a szellemek és az emberek között. A druidák a kelta vallás főpapjai voltak az ókorban. Nem csak papok, hanem tudósok tanítók és gyógyítók is egyben.
1978-ban volt egy halál közeli élménye, 24 hónapot töltött kórházban egy súlyos betegség kapcsán. Utána felépített egy hatalmas cégcsoportot és a párizsi Disneyland egyik résztulajdonosa lett. Ez a projekt pénzügyileg megfektette és mivel veszteséges volt az első években a projekt, minden vagyonát (ház, nyaraló és autók) átíratta a felesége nevére. Csak éppen arról feledkezett meg, hogy 20 évvel korábban aláírtak egy házassági szerződést is. Egy éven belül egy szép napon…. (mindenki fantáziájára bízom, hogy mi is történhetett)
1993-től 20 évet szentelt az életéből, hogy druida pappá képezze magát. Értitek? …..20 évet….. nem egy 2 hetes gyorstalpalót nyomott…. büfé-ruhatár szakon vagy kasszafúró tanfolyamon…….., hanem 20 évig képezte magát! Közös reggeli után megbeszéltük, hogy találkozunk mi még az életben, ami remélem akkor következik be, ha ismét visszatérek erre a nagyon különleges helyre.

 

 

Vueltasban a tengerparton nincs napernyő illetve napágy tenger, sem öltöző, csupán egy zuhany. Mindenki a fekete homokban fekszik. Négy hivatalos strand van a városban-Playa del Inglés - nudista és erősen hullámos, La Playa - hullámos és inkább kavicsos, Vueltas - a kikötőnél, mesze a legnyugalmasabb és mivel közvetlenül a szállásom mellett helyezkedett el, ezért még reggeli előtt is fürödtem a check out előtt. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Délelőtt hajókirándulás volt a programban. Sajnos a sziget északi részén uralkodó rossz időjárás miatt le kellett mondanom a Los Organos látványáról, egyetlen hajós társaság sem vállalta az utat ekkora hullámok mellett. A Valle Gran Rey-Vueltas-i kikötőből indulnak a bálna- és delfinnéző hajók is.

 

 

Tehát maradt ez az opció. Sok örömöm nem volt benne, habár láttunk tucatnyi delfint, de én nem éreztem túl jól magam ezen a lélekvesztő bárkán. Annyira nem voltam rosszul, hogy az utasoknak felszolgált raklapnyi tonhal salátát ne bírjam betolni, de alig vártam, hogy véget érjen a kirándulás.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


A szigeten lehet partról is horgászni és van lehetőség mélytengeri horgászatra. A partról van lehetőség a rock-fishingre is, de az igazi nagy durranás a hajóról való. 
A sporthorgászatban Gomera az első öt legjobb helyszín között van, mert bővelkedik halban és közel van Európához. 
Régi terv már, hogy Vueltast (Valle Gran Rey) rendszeres hajójárat kösse össze Playa de Santiagoval és San Sebastiannal. Mivel az út innen San Sebastianba a kanyarok és a szintkülönbség miatt elég hosszú, 50 km és kb. egy óra (légvonalban 20 km az egész) valamint a nemzeti parkot így komoly környezetszennyezés terheli az átmenő autóforgalom miatt, valóban ildomos lenne ezt a lehetőséget is biztosítani a lakosságnak és a turistáknak. 

 

 

 

 

 

 


Délutánra még bevállaltam egy több, mint ezer méteres emelkedőt a La Fortaleza alatt fekvő Pires falucskáig, hogy másnap elsőként mászhassak fel a csúcsra és egyetlen buszos csoport se zavarja a nyugalmamat az őslakosok mágikus erőkkel felruházott hegycsúcsán.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ha szeretnél velünk jövőre La Gomera szigetén túrázni, akkor tekintsd meg a részletes túratervezetet. 

Szólj hozzá

zarándok gyalogtúra gyaloglás La Gomera Valle Gran Rey Pires élmény- és panorámatúra Chipude