2016. jan 15.

El Camino - Camino de Santiago (Szent Jakab útja) 26.Nap

írta: Zarándok Kaland
El Camino - Camino de Santiago (Szent Jakab útja) 26.Nap

Villafranca del Bierzo- Ruitelan 19 km

Nehéz szívvel búcsúztam ettől a varázslatos szállástól, ahol a bejáratnál még vettem a saját kertjükben termő zarándokok számára mindig a bejáratnál található mandarinból. Trabadelo-ig a "camino duro" nehezebb útvonalat választottam, dacolva a 460 méter emelkedéssel és 380 méter ereszkedéssel, illetve a több, mint 2 órás extra időigénnyel.

Fenséges panorámában volt részem, nagyon jó döntés volt. Onnan rengeteg legelőt és egy hegyi patakot felfelé követve kis falucskákon keresztül értem el Ruitelan-t. Tegnap teljesen Balaton Felvidék érzésem volt a szőlőhegyek között, ma pont olyan volt, mintha osztrák hegyi falvakon keresztül menetelnénk.


Trabadelo-ban találkoztam egy újabb Csoi nevű fickóval, nagy meglepetésre ő is koreai. Még a mansillai low-budget keksszel kínáltam, elfogadta és innen kezdve együtt gyalogoltunk. Ahogy később kiderült, 50 éves és egy építőipari vállalat CEO-ja 6 éve, 700.000 USD feletti éves fizetéssel. Napi 16 órát dolgozik, éjfélnél hamarabb még soha nem ért haza. Az utóbbi 5 évben nem csináltak 3,5 milliárd USD forgalom alatt. Ha tudná, hogy 1,20 EUR-ba került a 4 guriga keksz, amelynek utolsó részét már egy hete hurcolom....De most jön a durva rész: a hétvégét sem töltheti a családjával, mert fél évre előre be van táblázva minden szombat-vasárnap golfozásra üzleti partnerekkel, értékesítőkkel, politikusokkal, stb. Nem szeret golfozni, de muszáj neki! Még 2000-ben jött át ez a divathóbort Japánból, hogy felsővezetők csak és kizárólag golfozás közben hajlandók bármit megbeszélni, azóta is tart ez a szeszély. Hétköznap a szigorúan vett munka, hétvégén a kötelező golf, mint "szórakozás". Egész héten 2 órára látja a családját, amikor vasárnap délelőtt elmennek a templomba közösen a misére...
A zarándokok között a legtöbb a koreai, egyértelműen ez a nemzet képviselteti magát a legnagyobb számban az első negyedévben. Egyrészt egy híres televíziós személyiség az utóbbi években óriási reklámot csinált a Caminónak, másrészt aki rászánja magát egy komolyabb szabadságra, azok már annyira megcsömörlöttek a rengeteg melótól, hogy valami nagyon brutál feszültség levezetést keresnek!

Ha érdekelnek a gyalogos zarándok utak és a hátizsákos kalandtúrák, akkor tekintsd meg a túranaptáramat.

 

Szólj hozzá

zarándok gyalogtúra gyaloglás zarándokút El Camino Camino de Santiago Szent Jakab útja Villafranca del Bierzo Ruitelan